2016-09-15 12:03:17• hírek • Szatmár.ro

Megint tiltakoznak a fuvarozók

Több mint 30 szatmári teherautó lassítja a forgalmat a Szatmárnémeti-Szinérváralja útvonalon csütörtökön.

Annak ellenére, hogy szerdán Dacian Ciolos kormányfő a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás árának a befagyasztását ígérte, csütörtökre országos tüntetést hirdettek a fuvarozók. A főváros és a megyeszékhelyek forgalmának megbénítását helyezték kilátásba, tiltakozásul amiatt, hogy - a piacvezető Astra és a Carpatica biztosító csődje nyomán - a kgfb ára átlagosan másfélszeresére, esetenként pedig többszörösére emelkedett az utóbbi évben.

Szatmárnémetiben már volt egy ilyen tiltakozás, csütörtökön viszont újra összefogtak a teherszállítással foglalkozó cégek. Több mint harminc TIR-kamion indult el a megyeközpontból Nagybánya irányába, hogy kifejezetten lassú tempójukkal akadályozzák a közlekedést a forgalmas útszakaszon - ezzel is felhívva a figyelmet gondjukra.

A teherautók Szinérváraljáig mennek, ott találkoznak Máramaros megyei kollégáikkal. Onnan pedig a szokásos lassú tempóban térnek majd vissza Szatmárnémetibe olyan 14-15 óra körül.

Ez azt jelenti, hogy addig mindenképp érdemes akár ügyeinket halasztva is elkerülni a Nagybánya felé vezető, DN19-es országutat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: